DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Visszatérő probléma hátráltatta a Red Bullt

Egy összesűrített nappal zárta az előszezoni teszteket a Red Bull, s Daniel Ricciardo úgy érzi, hogy Melbourne-ben szoros lesz a csata a mezőny élén - persze egy bizonyos csapatot leszámítva.

ricciardo (1)



A délelőtt nem indult jól az energiaitalosoknak, hiszen az ausztrál autója egy alkalommal megállt a pályán és a hibrid rendszer meghibásodásának kijavítása értékes időt vett el a csapattól.

„Reggel volt egy ERS-problémánk, de végül többé-kevésbé megtettük, amit kellett” - mondta Ricciardo, aki végül 72 körrel a tarsolyában zárta a napot. „Egy kicsit alacsony üzemanyagszinten, lágy gumikkal is köröztünk, és voltak hosszabb etapjaink is. Persze mindenki az erősorrendről akar most beszélni, de nehéz megmondani, hogy ki hol is áll. Egy csapatot leszámítva szerintem minden nagyon szoros, de majd Melbourne-ben meglátjuk. Úgy érzem, mi az eddigieknél többre vagyunk képesek. Készen állok a versenyzésre, és szerintem Melbourne-ben erősek leszünk.”

A műszaki hibára utalva a vezető versenymérnök, Guillaume Rocquelin elmondta, hogy visszatérő jelenségről van szó.

„Kicsit összesűrített napunk volt ma egy délelőtti elektronikai hiba miatt. Ezzel a problémával már korábban is találkoztunk, és tudjuk, hogy mi okozza, de mindig időbe telik kijavítani, így ez kiütött minket a nap első felére” - nyilatkozta Rocquelin, aki a tavalyi évig Sebastian Vettel versenymérnöke volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: