DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

McLaren: Átlagban napi 32 kör a teszteken

Nem lehet büszke az előszezonban nyújtott produkciójára a McLaren, amivel talán még saját várakozásaikat is alulmúlták. Eric Boullier viszont biztos benne, hogy hamar kiaknázzák az autóban rejlő potenciált.

Button (2)



A wokingiak teljes téli tesztprogramját a technikai hibák határozták meg, amelyek jórészt az új Honda motorral álltak kapcsolatban. A 12 gyakorlási nap során talán csak egy múlt el számukra nagyobb zökkenő nélkül, amikor pénteken Jenson Button éppencsak átlépte a 100 megtett kört. Vasárnap azonban újabb gondok merültek fel, így a brit csak 30 alkalommal haladt át a célvonalon, s talán még hátborzongatóbb adat, hogy az egész tesztszezon során összesen 380 kört tettek meg, ami átlagosan napi 32-nek felel meg.

„Az elmúlt négy hétre visszatekintve egyértelmű, hogy a téli tesztprogramunk nehézkesen alakult” - ismerte el a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier. „Mindazonáltal ez nem ért minket teljesen váratlanul: tavaly ilyenkor, amikor megérkeztek az új hajtásláncok, számos csapatot láthattunk hasonló helyzetben. Idén pedig a mi dolgunkat még összetettebbé tette az erőforrás elemeinek szoros elrendezése.”

„Összességében a kilométerek hiánya azt jelenti, hogy nem fogunk annyira készen állni, mint szerettünk volna, arra viszont pozitívumként tekinthetünk, hogy minden menetünk és begyűjtött adatunk azt bizonyítja, közeledünk a magunk elé kitűzött célhoz.”

„Még ha valószínű is, hogy nehéz lesz számunkra a szezonkezdet, tudjuk, hogy képesek vagyunk gyors fejlődésre, és biztosan fel tudjuk majd szabadítani azt a hatalmas potenciált, ami a McLaren-Honda MP4-30-ban rejtőzik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: