DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen: Nehéz lenne Alonsót helyettesíteni

Az ifjú dán számol a lehetőséggel, hogy az F1-es Ausztrál Nagydíjon szükség lehet rá, de kiemelte a hátráltató tényezőket is, közöttük a teszthiányt. Jövő héten dőlhet el Alonso indulása.

Fernando Alonso egy héttel ezelőtti balesete miatt a McLaren tartalékversenyzője, Kevin Magnussen helyettesíti a spanyolt az utolsó, Barcelonában zajló teszten. A kétszeres világbajnokot három nap után engedték ki a kórházból, felépülése az agyrázkódásból nem gyors folyamat, azt sem lehet kizárni, hogy ki kell hagynia a két héten belül esedékes szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

„Azt hiszem, ez nehéz feladat lenne” – mondta Kevin Magnussen, akinek ebben az esetben újra el kellene foglalnia Alonso helyét. „Ugyanis nem igazán volt saját mérnöki csapatom, akikkel a tél folyamán kommunikálhattam. Úgy mondanám, hogy kissé az oldalvonalon voltam.”



„Követtem, hogy mi történik, naprakész voltam, de más, amikor saját csapatod van, hozzájuk mehetsz minden nap, és így készülsz fel. Tehát nehéz lenne, ám ha szükség van rá, én boldogan elvégezném a feladatot” – idézi az espnf1.com a 22 esztendős dánt, aki Melbourne-ben az előző évben dobogóra állhatott.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint rövidesen kiderül, Alonso versenyezhet-e – ő pedig bizakodó az esélyeket illetően. „Minden kiderül, amint az orvosok zöld utat adnak, aminek jövő héten kell megtörténnie. Sajnos ez nem rajtam múlik. Nincsen semmi baj, de úgy hiszem, egy utolsó ellenőrzést még el kell végezni, azután viszont meg kell kapnia a zöld utat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: