DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Williams a Mercedes farkában

Valtteri Bottas leggyorsabbként zárta a második barcelonai F1-es tesztelést, összesítésben pedig a harmadik legjobb kört érte el. Méltatta az FW37 megbízhatóságát is, amivel kevés gond akadt télen.

A finn versenyző aerodinamikai és teljesítményorientált tesztelést végzett a mai napon, így sikerült szuperlágy gumikon 1:23.063-as időt futnia. Ez 271 ezreddel marad el Nico Rosberg pénteki, és mindössze 41-gyel Lewis Hamilton szombati körétől, a négynapos teszt első és második legjobb eredményétől – habár a képet árnyalja, hogy a Mercedesek lágy abroncsokkal bizonyultak ennyire gyorsnak.

„Igazán jó nap volt, nagyszerű módja a teszt befejezésének” – értékelt elégedetten Bottas. „Az egyik fő pont az volt, hogy megtudtuk, az FW37 nagyon megbízható. Az autó, amelyet Melbourne-be viszünk, nagyon versenyképes, ezért pedig érdekesen fog indulni a szezon. A legtöbbet kihoztuk a tesztelésből, és nagy köszönetet kell mondanom a csapatnak, nem csupán a pálya mellett levőknek, de mindenkinek a gyárban is, mert igazán gyors és megbízható autót építettek” – búcsúztatta az előszezont a Williams pilótája.



Nagy az optimizmus a csapat részéről is, mindkét pilóta dicséretet kapott. „A mai program hasonló volt a tegnapihoz, mivel próbáltuk versenyzőinket a legjobb pozícióba hozni Ausztrália előtt. Ennek köszönhetően a hangsúly inkább a teljesítményre került hosszabb és rövidebb etapok keverékének képében, az egyszerű megbízhatósági munka helyett. Mindkét versenyző különösen keményen dolgozott a teszten, a teljes csapat jól működött együtt. Igazán várjuk Melbourne-t.”

A Williams a 2014-es szezont a második legerősebb csapatként zárta, és bár a téli tesztek gyengébben indultak számukra, a gyakorlás befejeztével úgy tűnik, ugyanebben a pozícióban kezdhetik meg az új idényt. A tesztek eredményeiből ítélve fő ellenfelük a Ferrari – ma Sebastian Vettel zárt a második helyen Bottas mögött – és Red Bull lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: