DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen Le Mans-ban akart indulni apjával

A McLaren új F1-es gépét ma először kipróbáló Kevin Magnussen elárulta, hogy továbbra sem tett le róla, hogy idén valamilyen sorozatban rajthoz álljon – sőt, apja Le Mans-csapata, a Corvette is eszébe jutott.

A Barcelonában ma a McLaren új autóját első alkalommal kipróbáló Kevin Magnussent nem csupán arról kérdezték, hogy érezte magát az MP4-30 volánja mögött, hanem arról is, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, miután Fernando Alonso érkezése és Jenson Button megtartása miatt tesztpilótának fokozták le Wokingban.

A dán versenyző leszögezte, hogy minél előbb vissza akar kerülni a sportágba: „Az elsődleges célom, hogy rövidesen újra állandó versenyző lehessek a Formula-1-ben. A legjobb helyzetben akarok lenn ehhez, a legjobb lehetőségeket akarom kihasználni, miközben kapcsolatban maradok a McLarennel. A jövőm ennél a csapatnál van, fel akarok készülni erre. Szóval nem adtam fel, most jó döntésekre van szükségem, hogy a legjobb helyzetbe hozzam magam.”

magnussen_2015



Mivel Magnussen lesz a McLaren hivatalos tartalékja idén, a tervek szerint minden versenyen ott lesz – feltéve, hogy nem indul más sorozatokban: „Egyelőre nem tudom, hogy a Formula-1 mellett máshol is versenyzek-e majd idén” – mondta a dán. „A legfontosabb számomra a McLaren és az F1, szóval annyi futamra elutazok majd, ahányra csak tudok.”

Magnussen édesapja hosszú évek óta indul Le Mans-ban, négy kategóriagyőzelmet szerzett GT-autókkal, s mint kiderült, felmerült az ötlete, hogy idén együtt álljanak rajthoz: „Megkértem édesapámat, hogy kérdezzen rá a Corvette-nél, van-e szabad helyük. Nagyon király lett volna, ha apám csapattársa lehetek Le Mans-ban, és együtt próbáljuk megnyerni a kategóriánkat, csakhogy addigra már megvoltak a versenyzőik. Szóval sajnos úgy tűnik, hogy ez idén nem jön össze...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: