DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lauda: Ami a Német Nagydíj esélyeit illeti...

Niki Lauda szerint továbbra is bizonytalan az F1-es Német Nagydíj jövője, de bízik benne, hogy sikerül kompromisszumos megoldást találni, és 19 helyett húsz futamos lehet a 2015-ös idény.

A Reuters hírügynökség a barcelonai teszt során kapta el a háromszoros világbajnokot, aki 50-50%-esélyt ad arra, hogy 2015-ben lesz Német Nagydíj – 1960 óta mindig rendeztek versenyt Németországban, több évben kettőt is, ezért lenne nagy érvágás az óriási piaccal rendelkező ország számára, ha idén elmaradna nagy presztízsű futamuk.



„Bernie [Ecclestone] kezében van a döntés, de ebben a pillanatban nem túl rózsás a helyzet – és meg tudom érteni, miért” – vélekedett az osztrák. 2007 óta a Nürburgring és Hockennheim váltotta egymást a naptárban, idén a Nürburgring következne, ám utóbbi bizonytalan tulajdonlási viszonyokkal rendelkezik, míg Hockenheimben tavaly nagyon gyér volt a kilátogatók száma.

„Hockenheim azt mondja, nem veszíthet évente ilyen nagy összeget” – így Lauda. „Ez szigorúan Bernie és az ő ügyük. Nem hallottam sem pozitívat, sem negatívat erről. Annyit igen, hogy Bernie lejjebb vitte a futam rendezési díját, de ha így sem engedhetik meg maguknak, akkor nem tudom mi lesz. Mit lehet ilyenkor tenni? Ez a szervezők hibája.”

„Ez rossz Németországnak, rossz a Mercedesnek, rossz mindenkinek, ha nem sikerül megrendezni. Ha fogadnom kellene, 50-50%-ot mondanék.” – tette hozzá a jelenleg a Mercedes elnökeként tevékenykedő 66 éves expilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: