DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nem volt különösképp látványos nap

Így látja az F1-es világbajnok, hogy ma az abszolút második legjobb barcelonai tesztkört sikerült megfutnia lágy abroncsokon. A pálya állapotával nem volt elégedett.

Utolsó tesztnapján Lewis Hamilton a leggyorsabb körrel búcsúzott, az előszezon folyamán ez volt az egyetlen alkalom, amikor az élen zárt, a britnek azonban sikerült nagyot alkotnia: 1:23.022-es köre úgy volt nagyjából két és fél tizedmásodperccel gyorsabb Felipe Massánál és Kimi Raikkönennél, hogy lágy gumikon teljesítette, miközben a riválisok a magukét szuperlágyon. A világbajnok 76 körénél ráadásul egyedül Kevin Magnussen tett meg kevesebbet a McLarennel – saját bevallása szerint napjában a kísérletezés játszott főszerepet.

„Nem volt különösképp látványos nap” – kommentálta teljesítményét Hamilton, akinél hét barcelonai nap során egyedül csapattársa, Nico Rosberg teljesített jobb időt pénteken. „A pálya látszólag veszített egy kis tapadást az elmúlt néhány naphoz képest, ezért az érzés nem volt olyan jó. Viszont annak örülök, hogy sikerült valamennyi időt tölteni a pályán, és hogy jól éreztem magam az autóban.”



A Mercedes sajtóközleményének tanúsága szerint Hamilton az aerodinamika kiértékelésével, beállítások elemezésével és teljesítményközpontú tesztekkel foglalkozott ma. „Próbáltunk megérteni néhány dolgot a beállítások terén, ez pedig tisztább iránymutatást adott délután. A fiúk a csapatban kivételesek voltak a tesztek folyamán, most pedig alig várom, hogy versenyezhessünk – az a szórakoztató rész!”

Erre Hamiltonnak kevesebb, mint két hetet kell várnia az Ausztrál Nagydíj első szabadedzéséig. A Mercedes tesztprogramját holnap Nico Rosberg zárja, aki az eddigi legjobb időeredménnyel rendelkezik Barcelonában – könnyen lehet, hogy a Mercedes, amely a gyorsaság tekintetében eleinte nem emelkedett ki, végül első és második leggyorsabb körrel zárja a tesztelést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: