DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull előre tudott dolgozni a teszten

A Red Bull vezető F1-es versenymérnöke, Guillaume Rocquelin elárulta, hogy vasárnap lehetőségük lesz kicsit rugalmasabbnak lenni, hiszen kiválóan haladnak a barcelonai tesztre tervezett munkával.

Az előszezon utolsó előtti tesztnapján Daniel Ricciardo 128 kört tett meg az RB11-es volánja mögött, s a kilencedik, utolsó helyen zárta a gyakorlást – persze ez nem is meglepő, hiszen az ausztrál versenyző a kemény és a közepes keverékeken körözött ma, javarészt hosszú etapokon, azaz egyáltalán nem is volt cél a gyors körök teljesítése. A megbízhatóság ma kifogástalan volt a Red Bullnál, csak a beállításokon kellett módosítani.

A csapat hivatalos sajtóközleményében Ricciardo így értékelte a ma történteket: „Határozottan sok pozitívumot gyűjthettünk ma, rengeteg kört tettünk meg, és végig tudtuk csinálni a programot. A legtöbb rivális csapat a teljesítményre ment rá” – utalt a köridőlistára az ausztrál, majd így folytatta:

redbull_garazs



„Mi csak magunkra koncentráltunk, nem váltottunk lágyra vagy szuperlágyra, illetve alacsony üzemanyagszintre. A hosszú etapjaink nagyon jól néznek ki, az pedig, hogy közel 130 kört teljesítettünk, azt jelenti, hogy a megbízhatóság terén is ott tartunk, ahol kell. Holnapra már csak egy kis finomhangolás maradt.”

A vezető versenymérnök, Guillaume Rocquelin így nyilatkozott a mai napról: „Az autónk igazán megbízható volt, rengeteg kilométert tettünk meg, ez egy olyan tesztnap volt, amit igazán szeretnek a mérnökök. Elégedettek vagyunk azzal, ahogy a mai nap alakult, holnap pedig folytatjuk a programot terv szerint, de mivel sok mindent már ma is el tudtunk végezni, az utolsó napon kicsit rugalmasabbak lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: