DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren Európára várja a csúcsformát

Nehezen alakul a teszt a McLaren számára, éppen ezért nem is várják, hogy az F1-es szezon kezdetére már csúcsformában lesznek – pár versenyre szükség lehet a 100 százalék eléréséhez.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier úgy becsüli, hogy a wokingi csapat az európai szezon kezdetére veheti fel a teljes sebességét, hiszen az előszezon finoman szólva sem úgy alakult, ahogy azt előzetesen várták volna. Ma ismét csak 39 kör jutott a McLaren-Hondának, mivel Kevin Magnussen autóján olajszivárgás alakult ki.

„Nem tudunk annyira felkészültek lenni, mint szeretnénk, de meg fogjuk tenni, ami tőlünk telik” – mondta Boullier Barcelonában. „A legtöbb problémát kezeltük, a legtöbb rendszerrel foglalkoztunk. Pozitívumként kiemelhetjük, hogy ami a tervezést illeti, minden működik, a megbízhatóság viszont még problémát jelent, és nem tudom, hogy mennyi ideig tart ezt kijavítani.”

mclaren_bokszban



„Vannak terveink, az együttműködés terén hatalmas javulást értünk el, de pár versenyre szükségünk lehet. Legkésőbb Európára viszont el kell készülnünk, hogy versenyképesebbek legyünk” – mondta Boullier, aki hangsúlyozta,, hogy reálisan álltak hozzá a közös munkához a Hondával: „Nem vártuk, hogy minden egyes nap száz kör felett teljesítünk, csakhogy néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy tavaly sokan ugyanebben a helyzetben voltak.”

„A lehető leghamarabb győzni akarunk a szűk csomaggal, ambiciózusnak kell lennünk. Igaz, hogy nem tettünk meg annyi kört, mint akartunk, ami rossz hatással van a fejlesztésre és a teljesítményre. De visszatérünk, ez csak egy kis késés, ha mondhatom így. Szóval ez nem akkora csalódás... Sok területen minden rendszer működik, például a hűtés, és ahogy egyre több kilométert teszünk meg, egyre több gondot fogunk felfedezni. Az alapok terv szerint működnek, és ez pozitív.”

Eric Boullier-t az Autosport arról is megkérdezte, hogy mikorra várható, hogy kiderüljön, hogy Fernando Alonso részt vehet-e a szezonnyitó futamon: „Hamarosan, valamikor a jövő héten. De nincs vele semmi baj.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: