DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„A Ferrari más, idő kell a beilleszkedéshez”

Sebastian Vettel kiemelte, a Ferrari minden egyes csapattagja segíteni akarja a beilleszkedését, de így sem egyszerű feladat ez, hiszen a Scuderia másképp működik, mint korábbi F1-es csapata, a Red Bull.

A Formula-1 hivatalos honlapjának adott interjút a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, akit többek közt arról kérdeztek, hogy érzi magát új csapatánál, a Ferrarinál, akik kedvéért elhagyta nevelőegyesületét, a Red Bullt. Vettel úgy nyilatkozott, hogy beilleszkedett – az autóba és a csapatba egyaránt:

„Persze mindannyian szeretnénk minél több időt vezetéssel tölteni, a lehető legtöbb kilométert megtenni, alaposabban felkészülni, ám jelenleg ez van, ez mindenkit ugyanúgy érint” – utalt a tesztkorlátozásra a német. „Úgy értem, hogy jó formában vagyunk, még akkor is, ha még mindig vannak olyan dolgok, melyekkel Melbourne-ig foglalkoznunk kell még.”

vettel_ferrari_teszt



„Biztosak lehetnek benne, hogy nagyon keményen dolgozunk majd ezeken. A legfontosabb célunk, hogy gyorsabbak legyünk, persze minden csapat ezért van itt! De hogy a kérdésre is feleljek: jól érzem magam, amihez a tesztek is nagyban hozzájárulnak. Persze mindenhez idő kell, így van ez azzal az esettel, amikor egy olyan csapatot kell megszoknod, mely kicsit másképp működik. Ez még akkor így van, ha minden egyes csapattag meg akarja könnyíteni a dolgot számomra.”

Vettelt ezt követően arról is megkérdezték, hogy szerinte az első futamtól kezdve sikeresek lehetnek-e: „Azt mondanám, hogy az út a csúcsra a Mercedes testén át vezet, a célunk pedig az, hogy felülmúljuk őket, az kevés, hogy beérjük. Ez egy nagyon nagyratörő célkitűzés... De egyelőre maradjunk a jelennél: most még túl korai lenne kijelentéseket tenni arról, hogy hogyan alakulnak majd a dolgok. Egyszerűen nem láttunk még eleget ehhez.”

„Most az a célunk, hogy jó formában kezdjük a szezont, utána majd erre építkezünk” – mondta a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: