DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Sok kör, rém lassú idő

A Toro Rosso ifjú F1-es versenyzője 139-szer ment körbe a pályán, legjobb ideje azonban csaknem négy másodperccel maradt el a nap leggyorsabbjától, amelyet Nico Rosberg jegyzett.

Az eddigi tesztnapok alatt nem történt meg túl gyakran, hogy valakit még a McLaren is megelőzzön, mint a pénteken 7. helyen záró Max Verstappent – Jenson Button az ötödik legjobb időt érte el az MP4-30 eddigi legeredményesebb napján –, igaz, a holland ezúttal nem is arra törekedett, hogy gyorsaságával nyűgözze le közönségét. A nap első részében például számos olyan kört teljesített, amelynek az elején kijött a bokszból, a végén pedig tért is vissza. A nap versenyszimulációval zárult volna, ennek a vége felé azonban a Toro Rosso megállt a pályán.



„Újabb jó nap volt, mivel sok kört teljesítettünk. Az én szemszögemből a délután legfontosabb része a versenytáv volt, amelynek tempója nagyon ígéretes. Ez volt az első alkalom, amikor a legújabb frissítésekkel felszerelt autót vezethettem, és úgy tűnt, nagyon jól működik, én pedig kényelmesen éreztem magam vele” – mondta a holland, aki még egy napot tölthet az autóban, utalva arra, hogy a Toro Rosso számos, a szezonnyitóra szánt fejlesztését elhozta Barcelonába.

„A vasárnapi lesz az utolsó lehetőségem, hogy vezessek Melbourne előtt, fontos lesz annyi kilométert összeszedni, amennyit csak lehetséges, próbálni javítani az autót, és jobban kiismerni az általános csomagot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: