DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mit érzett Maldonado 140 kör után?

A Lotus most nem villogott az egy hete látott lágygumis kirakatkörökkel, az F1-es csapat a hosszú etapokra helyezte a hangsúlyt - Maldonado azt is elárulta, milyen érzés kiszállni 140 kör után az autóból.

Ha a táblázatra tekintünk, nem túl meggyőző a venezuelai teljesítménye, de ha a megtett körök számára gondolunk, akkor már más a helyzet, hiszen Maldonado több mint két versenytávnyit, azaz 140 kört tett meg a pénteki nap során, nála csak Felipe Nasr és Sebastian Vettel futott többet.



„Sokáig tudtuk hajtani az autót, ami nagyszerű eredménye a téli tesztprogramnak, ráadásul 140 kör után még mindig frissnek érzem magam!” – nyilatkozott a venezuelai. „Rengeteg dolgot el tudtunk végezni, így van min gondolkoznom, és jó volt Melbourne előtt nem sokkal teljes versenyszimulációt futnunk. A pénteken szerzett információkat sok idő lesz feldolgozni, és alig várom, hogy visszatérhessek a pályára vasárnap.”

A Lotus technikai igazgatója, Nick Chester szintén a megtett kilométereket emelte ki legfontosabb pozitívumként. „Rengeteg kört tudtunk futni ma, ráadásul az E23 nagyon megbízhatónak bizonyult. Ez azért fontos, mert számtalan beállítást és aero-konfigurációt próbáltunk ki, így folytattuk az autó megértését. Pastor végig nagyszerűen teljesített, annak ellenére, hogy két versenytávnak megfelelő körszámot produkált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: