DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Spanyol versenyzőhölgyet igazolt a Lotus

Immár két F1-es csapat tudhat női pilótát soraiban, hiszen a Lotus leszerződtette a spanyol Carmen Jordát, aki idén a szimulátorban segíti majd az istálló munkáját. A 26 éves Jorda azonban kétes hírnévvel rendelkezik.

Carmen (2)



A Williamsnél már néhány éve Susie Wolff is nagy szerepet vállal az autó fejlesztésében, és hasonló a célja a Lotusnak is a hozzájuk érkező női pilótával. Carmen Jorda apjai nyomdokaiba lépve vált maga is versenyzővé, 2001-ben kezdte pályafutását, és a rangosabb sorozatok közül az IndyLightsban és a GP3-ban fordult meg eddig.

Amellett azonban, hogy egy újabb hölgy megjelenése a paddockban üde színfolt lesz a sport számára, aggasztó lehet, hogy a spanyol versenyző mindezidáig nem mutatta annak jelét, hogy a világ legjobbjai között lenne a helye. A GP3 elmúlt három szezonjában látott teljesítménye nagyon is beszédes: 2012 és 2014 között egyetlen pontot sem szerzett, és gyakran 4-5 másodperccel lassabb köröket autózott az élmezőnynél.

Carmen (3)

Jordának mindenesetre eltökélt szándéka, hogy a Lotus programján belül fejlődjön és bizonyítsa rátermettségét.

„Egy álom vált valóra azáltal, hogy csatlakozhatok a Lotushoz. Tízéves korom óta versenyzek, így már nagyon fiatalon arról ábrándoztam, hogy egy napon Formula-1-es autót vezethessek” - nyilatkozta a 26 éves hölgy, aki a csapat közleményében leírtak alapján már az idei szezon vége előtt szeretné a pályán is kipróbálni az E23-at.

„Azon leszek, hogy képezzem magam, miközben a csapatnak segítek az autó fejlesztésében azáltal, hogy a szimulátorban új megoldásokat próbálok ki. Ez egy fantasztikus lehetőség. Tudom, hogy ez még csak a kezdet, és a neheze csak ezután jön, de máris nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen komoly múlttal rendelkező csapat tagja lehetek. Minderre egy nagy lehetőségként is tekintek, ami még nagyobb és szebb dolgokhoz vezethet.”

Carmen (1)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: