DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Tízmilliós Hublot-karórák Raikkönenéknek

A Big Bang széria tizedik évfordulójára a Ferrari F1-es csapatának partnere, a Hublot két új exkluzív, limitált példányszámú karórát bocsát ki: egyet a Scuderia, egyet a NART színvilágával.

150123tst_barcellona_day3_resize



Az immáron három éve együttműködő Hublot és a Ferrari 2015-ben két új órát dob közösen a piacra. A Big Bang Ferrari Black Ceramic a maranellóiak hagyományos vörös színét viseli, míg a Big Bang Ferrari Grey Ceramic mintáját a NART (North America Racing Team) inspirálta.

Az elmúlt években a Ferrari és a Hublot több emlékezetes órát is elkészített már, elég csak az MP-05 LaFerrarit említeni, a világ egyetlen óráját, mely ötvennapos energiatartalékkal rendelkezik. Tavaly három különböző Big Bang-modell jelent meg, ezek folytatásának tekinthető a két most érkező, limitált példányszámban megjelenő karóra.

Névtelen-3

A Hublot egyébként éveken át az F1 hivatalos időmérője volt, s az ő nevükhöz fűződik az emlékezetes plakát, melyen Bernie Ecclestone monoklival szerepelt. Amikor a Formula-1 elsőszámú vezérét Londonban megverték és kirabolták, rendhagyó reklámot csináltak az eseményből: „Egy Hublot-ért erre is képesek az emberek”.

A két új modell negyvenöt mm átmérőjű, sportos kialakítású – a számlap tervezése során nagy gondot fordítottak arra, hogy a mozgás a lehető legkönnyebben észlelhető legyen. Az ágaskodó paripa a kilencesnél jelenik meg, míg a másodpercmutató és a dátum a hármasnál található. A számlap mögötti rácson keresztül feltárul az óra gyönyörűen kidolgozott belső szerkezete.

Névtelen-2

Az óra oldalán lévő tekerhető nyomógombok kialakítását az autó pedáljai ihlették, a bőrszíj csíkjai pedig a versenygépek dizájnjára emlékeztet. A „One click”, azaz „egy kattanás” csatolórendszernek köszönhetően jóval könnyebb lett a szíj rögzítése – ezt a kialakítást az autók biztonsági öve inspirálta.

A két exkluzív órát egyaránt 250-250 példányban bocsátják ki, ennek megfelelően az ára várhatóan igen borsos lesz – az ezzel kapcsolatos pontos részleteket a márciusi BaselWorld rendezvényen hozzák majd nyilvánosságra. Arról pedig semmit nem lehet még tudni persze, hogy kik viselhetik majd e különlegességeket, de két tippünk azért van: Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen alighanem kap majd egy-egy példányt...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: