DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel az első helyről: Ez csak a kezdet

A Ferrari-szurkolók álma valósult meg vasárnap Jerezben, ahol Sebastian Vettel első hivatalos tesztnapján az élre hozta be az olaszok új autóját. A német azonban óvatosságra int, egyelőre nem érdemes a köridőket nézni.

Hogy a lelkességet még jobban letörjük: a tavaly ugyanekkor, a jerezi teszt első napján az olasz brigádhoz visszatérő Kimi Raikkönen futotta meg a legjobb köridőt – még friss az emlék, hogyan alakult későbbi szezonja. A finn akkor, az új szabályrendszer első próbáján 1:27.104-es köridőt teljesített, Sebastian Vettel, aki az elsőséget a meglepetésember Marcus Ericssontól védte meg, 1:22.620-szal végzett a lista elején. Ericssont 0,157, a Mercedesben ülő Nico Rosberget 0,486 másodperccel verte meg.

A korai teszteken megszokottak a műszaki problémák: Vettelt egy telemetriai gond hátráltatta délelőtt, emiatt végül összesen 60 körig jutott. Ez az egyetlen ok, amiért a Ferrari bosszankodhat, a csapat egyébként terv szerint haladt kitűzött céljaival.

 



„A mai nap jó start volt. Nem igazán tudok ennél többet mondani, hiszen ez még csak a kezdet. Minden más, még az autó mögötti filozófia is, mint amelyhez szoktam” – értékelt Vettel a Ferrari közleményében. „A csapatban azonban rögtön fesztelenül éreztem magam, a fiúk pedig meleg fogadtatásban részesítettek. Egyelőre a köridők nem fontosak, én az enyémet közepes gumikkal teljesítettem. Hasonlítani azonban ismét a Mercedeshez kell magunkat. Nagyon gyorsak, de reménykedjünk abban, hogy nem annyira, mint tavaly.”

Vállveregetésben részesítette pilótáját Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke. „Úgy tűnik, az SF15-T megfogadta, amit a bemutatón mondtunk róla! A viccet félretéve, ez csupán a kezdet, a köridők ilyenkor pedig csak viszonylagosak. ’Szép munka’, ezt mondhatom Sebastiannak, de nem felejthetjük el, hogy a riválisokat, főleg a Mercedest, nem szabad alábecsülni” –mondta az olasz vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: