DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo és Alonso: Nem félünk a farkastól!

Nem pont így fogalmaztak, de a lényeg, hogy egyikük sem ijedt meg a Mercedes első F1-es jerezi tesztnapon látott elképesztő stabilitásától, és nem félnek Toto Wolff csapatától.

Bár a mai tesztnapot nem a Mercedes nyerte, hanem Sebastian Vettel a Ferrarival, a legnagyobb szenzációt mégis Nico Rosberg keltette azzal, hogy nem kevesebb mint 157 kört tett meg a W06 Hybriddel, míg a többi csapat autói legfeljebb 73 körig jutottak. A red bullos Daniel Ricciardónak és a mclarenes Fernando Alonsónak azonban nem esett le az álla az ezüst nyilas gárda mai produkciójától, és továbbra is le akarják győzni a fő riválist.

„Nem igazán meglepő, amit láttunk” – kezdi az Autosportnak adott nyilatkozatában Ricciardo, aki ma köridőben csupán két tizedmásodperccel, körszámban viszont 122-vel maradt el Rosberg mögött. „Tudjuk, hogy tavaly egy igencsak lenyűgöző csomaggal zárták az évet, és azóta valószínűleg csak ezt finomhangolták és tökéletesítették. Én arra számítok, hogy ismét ők lesznek azok Melbourne-ban, akiket le kell majd győznünk, de nem félek tőlük. Úgy érzem, a legyőzésük elérhető cél számunkra.”



Amin viszont mi nem lepődhetünk meg, hogy saját csapata mai teszten végzett munkájáról pedig ő nem árult el különösebb részleteket. A Red Bull ugyanis nyilvánvalóan titkolózik, erre utal az álcafestés is, amivel nemcsak ma gördültek pályára, de a hírek szerint az összes hátralevő teszten is.

„Azt hiszem, ma tapasztaltunk néhány pozitív jelet. Túl sok részletet nem fogok kiteregetni, de értjük, hogy mit csinálunk és ez jó. A vezethetőség kapcsán még néhány dolgot finomra kell hangolnunk az autóban, de ez normális az évnek ebben a szakaszában, és olyan valami, amire számítottunk” – mondta el szűkszavúan az ausztrál.

A McLaren-Hondával ma csak szenvedő, a nap végén mégis optimistán nyilatkozó Fernando Alonso egyetért abban Ricciardóval, hogy a Mercedes mai produkciója korántsem olyan félelmetes, mint amilyennek elsőre tűnik. 

„Nem hinném, hogy a Mercedes olyan sok versenyt fog nyerni idén is, mint tavaly. Ők a favoritok, igen, de szerintem az összes többi csapat felkészültebb, mint egy éve volt. Amit ma láttunk, az normális, hiszen egy domináns autóból építkeztek tovább. Ez valószínűleg egy kicsit könnyebb helyzetbe hozza őket, mint minket, hiszen mi egy új erőforrással és egy nagyon extrém és agresszív autóval vágunk neki a szezonnak” – idézi az autosport.com a kétszeres világbajnokot. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: