DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa a Williams fejlesztési tempójában bízik

Tavaly a Williams mindenkit meglepett azzal, hogy nem csak a szezon elején mutattak erős formát, de a versenyek múlásával is az élmezőnyben maradtak, sőt, egyre sűrűbben álltak dobogóra.

Felipe Massa abban bízik, hogy ebben az évben is hasonló trend jellemzi majd a csapat törekvéseit. A Williamsnél második szezonját kezdő brazil az FW37-es hivatalos jerezi bemutatója kapcsán elmondta, úgy érzi, minden oka megvan hinni abban, hogy 2015 csak még erősebb lesz a 2014-esnél.

bm (2)



„Nagyon biztató látni, hogy mekkora lendületet sikerült átmentenünk az előző évből. A csapat rengeteget változott 12 hónap alatt, és egyértelműen mindenki a helyes irányba halad.  A tavalyi, FW36-os modell egyik legizgalmasabb eleme az volt, hogy milyen sebességgel tudtuk azt fejleszteni, a srácok ugyanis kivételesen sokat dolgoztak vele a szezon során, gondoskodva róla, hogy minden egyes versenyre gyorsabb autóval érkezzünk. Az idei modelltől is hasonlót várok” - nyilatkozta a brazil, aki tavaly három dobogóval a bajnokság hetedik helyén zárt.

A csapat felállása változatlan marad idénre, és Massa tisztában van vele, hogy Valtteri Bottas személyében ismét erős ellenfele lesz. Bár az életkort tekintve nyolc év közöttük a különbség a brazil javára, még ő is arra számít, hogy tanulhat, vagy legalábbis lendületet szerezhet magának a finn gyorsaságából.

„Izgatottan várom, hogy folytassam a munkát Valtterivel, aki egy rendkívül tehetséges pilóta, aki rengeteget tud adni a csapatnak és csapattársként nekem is” - nyilatkozott a versenyzőként 13. F1-es szezonjára készülő Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: