DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marcus Ericsson a nap meglepetése

Szükségtelen túl sokat belelátni a teszteredményekbe, különösen az első napon, de kevesen gondolták volna, hogy a Sauberhez igazoló svéd F1-es rögtön második idővel kezd, másfél tizedmásodperccel Sebastian Vettel mögött. Őt magát is feldobta a tempós kezdet.

Marcus Ericssont tavalyi produkciója láttán a Caterhammel az utolsó helyek valamelyikén szokhattuk meg, és a csapatváltás ellenére kevesen fogadtak arra, hogy a Saubernél eljön az ő ideje. A jerezi első tesztnapon szerzett második helye nagyobb meglepetés, mint Sebastian Vettel elsősége a Ferrarival: mindössze 0,157 másodperccel maradt el a német világbajnok mögött, és maga mögé utasította Nico Rosberget.

A Sauber vezető mérnöke, Giampaolo Dall’Ara elárulta, a mai nap a bejáratásnak jutott főszerep bizonyos funkciók ellenőrzésével együtt. Mivel sikerült megúszniuk a problémákat, délután az egyensúllyal és gumiabroncsokkal való kísérletezésre is jutott idő, néhány hosszabb etappal együtt. „Határozottan pozitív nap”-ként jellemezte a vasárnapot, és hasonló véleményt osztott versenyzője is.



„Nagyon jó nap volt. Először is, nagyszerű visszatérni az autóba a téli szünet után. Azt hiszem, jó okunk van boldognak lenni” – mondta a pályán 73-szor körbeérő Ericsson. „Sok kört sikerült teljesítenünk, jó néhány kisebb módosítást végeztünk el a beállításokon, és a szükséges üzembehelyezést is elvégeztük. Nem voltak nagyobb problémák az autóval, és igazából ez volt a legfontosabb. Mindent összevetve jó nap volt, várom a hét további részét, remélem, így is sikerül folytatni.”

A svéd pilóta az utolsó nap ül vissza a C34-be, hétfőn és kedden Felipe Nasr mutatkozik be az új istálló színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: