DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Láthatatlan, de eredményes volt a Williams

A grove-iak nem sok vizet zavartak az első F1-es tesztnap folyamán, annál elégedettebbek az elvégzett munkával. Valtteri Bottas holnap is folytathatja, amit elkezdett.

Viszonylag lassan indult a 2015-ös tesztszezon a Williams számára, az autóban ülő Valtteri Bottas ötödik időt ért el egy másodperc feletti lemaradással, csak két spanyol, Carlos Sainz Jr. és a rászakadó problémák tömegével küzdő Fernando Alonso végzett mögötte. Biztató azonban, hogy a finn 73 kört teljesített, ennél jobban csak Nico Rosberg muzsikált, továbbá az FW37-et technikai gondok sem sújtották. A csapat mérnöke, Rod Nelson elégedett az elvégzett munkával, akárcsak a versenyző.



„A nap lassan kezdődött, de aztán egészen jól végződött” – kezdte értékelését Valtteri Bottas, aki csaknem három órát vesztegelt a bokszban, mielőtt először pályára lépett. „A kezdeti akadály után egyetlen gond sem támadt az autóval, ami különösen meggyőző a legelső napon. Rövidebb etapokkal kezdtünk, aztán délután jöhettek a hosszabbak, közöttük egy olyan, amellyel érdemes lesz később még foglalkozni. És ez csak az első nap.”

„Az autó kiegyensúlyozott volt, boldog vagyok, hogy sikerült feljebb lépni annál az autónál is, amellyel az elmúlt szezon végén rendelkeztünk. Tudjuk, hogy sokat kell még tanulnunk és fejlődnünk, de azt is, hogy ezt milyen területen valósíthatjuk meg. Az autó teljesítményén és az erőforráson kell még dolgoznunk.”

„Sok erősség rejlik az autóban, jól haladtunk egyetlen nap alatt, emiatt nagyon elégedett vagyok” – mondta a finn, aki holnap is az FW37-ben marad. Saját érdekeit szem előtt tartva hozzátette: „Gondoskodnunk kell róla, hogy amikor 9-et üt az óra, kigördülünk a garázsból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: