DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat cél nélkül vág neki 2015-nek

Az orosz versenyző ugyanis nem jelölt ki elérendő eredményt első szezonjára a Red Bullnál. Csapattársa, Daniel Ricciardo viszont igen, ő a Mercedes F1-eseit akarja meghajtani.

Míg az élcsapatok többsége rutinos, többnyire legalább egy bajnoki címet már nyerő versenyzőkkel indul csatába 2015-ben, a Red Bull két fiatal és viszonylag tapasztalatlan pilótával vág neki az új szezonnak. Daniel Ricciardo egyetlen idényt húzott le az istállóban, habár ezt egészen kiemelkedő eredményekkel, Danyiil Kvjat pedig a Toro Rossótól érkezik, és mindössze második évére készül az F1-ben.

„Várom, hogy vezethessem az RB11-et, és hogy ismét a kormány mögött lehessek. Remélem, hogy egy vadállat lesz. Hamarosan kiderül” – mondta Daniel Ricciardo, akinek kívánsága azóta teljesült is, ő vezet az első tesztnapon. „Meglehetősen nagy nyomás nehezedett rám tavaly, hogy bizonyítsak egy élcsapatban. Azt hiszem, most már mindenki tudja, mire vagyok képes, ezért izgatott vagyok. Izgatott, hogy építsek arra, amit 2014-ben elértem. Készen állok, hogy megizzasszam a Mercedest.”



Kollégája, Danyiil Kvjat eddig még nem ült új csapata autójában. „Nagyon izgalmas lesz, hogy személy szerint először vezethetem a Red Bull Racing autóját. A lehetőség fantasztikus számomra, és igazán várom, hogy végre az autóba juthassak. Habár a csapaton belül sokan egészen jól ismernek engem, továbbra is kihívást jelent a csapatváltás. Nem igazán jelöltem ki célokat 2015-re. Továbbra is a lehető legjobb feladatot akarom elvégezni kemény munkával és helyes hozzáállással, ez a legjobb, amit tehetek.”

„Izgalmas és dinamikus a felállás” – jellemezte a két pilótát csapatfőnökük, Christian Horner. „Tavalyi teljesítménye után ismerjük Daniel minőségét, Danyiil személyében pedig kiemelkedő tehetségünk van. Hisszük, hogy ugyanazokkal a képességekkel bír, amelyeket Danieltől láttunk. Mindketten fiatalok, éhesek, hihetetlenül gyorsak, és azt hiszem, keményen fogják ösztönözni egymást az egész szezon folyamán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: