DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így adja át Sainz a volánt Verstappennek

Noha egy filmforgatási nap keretében korábban már pályára gördült az STR10, ám valójában a vasárnapi volt a Toro Rosso első igazi értelemben vett tesztnapja új versenygépével. A végén az autómentőn kötött ki a versenygép. Lássuk, hogyan értékelt a pilóta.

„Sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni erről a napról, ami az első igazi értelemben vett menésünk volt az STR10-zel, habár egy filmforgatás keretében már mentünk vele” – kezdi nyilatkozatát az egykori rali-világbajnok Carlos Sainz azonos nevű fia, aki F1-es bemutatkozó évére készül.



„Jól dolgoztunk együtt csapatként és sikerült egy tűrhető számú kört megtennünk az autóval. Ez rengeteg adattal lát el minket, amit az éjszaka folyamán átnézhetünk, felkészítve az autót a holnapi napra, amikor Max (Verstappen) fogja vezetni. Ma jól éreztem magam a volánnál, és folyamatosan, körről körre tudtam gyorsulni. Végrehajtottunk néhány állítást is, és azt hiszem, szert tettünk egy jó kiindulási alapra” – mondta el végül az ifjú spanyol, akit hazai szurkolói zúgó ovációval köszöntöttek minden egyes alkalommal, amikor elhagyta csapata bokszát. 

Sainz összesen 46 kört tudott ma megtenni az STR10-zel, és 2,7 másodperc hátránnyal a 6. helyen zárta a napot, csak honfitársát, a McLaren-Hondával első esetlen lépéseit ma megtevő Fernando Alonsót tudta megelőzni.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: