DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Honda: Probléma volt, probléma nincs!

A McLaren-Honda számára tragikusan indult a jerezi kollektív F1-es teszt első napja, hiszen Fernando Alonso műszaki problémák miatt csak 6 kört tudott megtenni az MP4-30-cal, de a Honda állítja, már megoldást találtak a problémára.

A japán gyártó motorsportfőnöke, Yasuhisa Arai az Autosport magazinnak nyilatkozva elmondta: „A részleteket nem árulhatom el, de egy kisebb elektronikai, illetve egy másik, szintén kisebb vezérlési probléma lépett fel a motorral kapcsolatban, de tényleg nem olyan nagy. Már ki is javítottuk. Már tudjuk, mi történt, ma éjszaka ki fogunk cserélni bizonyos dolgokat, és holnap már minden sokkal jobb lesz” – igyekezett megnyugtatni a McLaren szurkolói a japán szakember, aki azt is elmondta, a ma fellépő probléma teljesen másfajta hibajelenség, mint amivel tavaly év végén, Abu Dhabiban találták szemben magukat.

 



„Abu Dhabiban nagyon sok kommunikációs hibát követtünk el, de ezeket már a mostani teszt előtt kiiktattuk. Ma teljesen újszerű problémákkal szembesültünk, mivel az autó is teljesen új. Nagyon körültekintően és figyelmesen, lépésről lépésre kell most kitanulnunk az autó működését, úgyhogy nem megy csodaszámba az, ami ma történt” – utalt rá Arai, hogy gyerekbetegségek minden új versenyautó esetén felütik a fejüket, és a tesztek részben éppen azt a célt szolgálják, hogy ezeket a kezdeti hibajelenségeket az első verseny idejére már meg tudják szüntetni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: