DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem érzem, hogy két címet nyertem

A brit F1-es világbajnok mély gondolatokat fogalmazott meg a sportolói motivációval kapcsolatban. Arra jutott, ő még messze áll a kiégéstől, a siker íze ösztönösen hajtja újabb és újabb eredmények felé.

A mai egy hosszú, várakozással teli vasárnap lesz Lewis Hamilton számára: a címvédő bajnok ma leleplezte a Mercedes új autóját, a W06-ot, de pályára csak hétfőn léphet vele. Az angol pilóta arról beszélt, hogyan telt téli szünete, majd az új szezonhoz való hozzáállására terelődött a szó.

„A téli szünet jó lehetőség volt a pihenésre. Egészen december közepéig dolgoztam, és még aznap is jártam a gyárban, de aztán néhány hetet síeléssel töltöttem, majd visszatértem edzeni karácsony után” – ecsetelte az elmúlt hónapok történetét Hamilton a csapat sajtóközleményében. „Sosem nagyszerű érzés újra felvenni a rutint, de muszáj. A motivációmban semmiféle tekintetben nincs hiány, ami egy igazán pozitív jel.”



A brit bajnok filozofikus hangnemet ütött meg nyilatkozatában, azon elmélkedett, mennyire lehet tartós egy sikeres sportoló motivációja. „Hallani olyan emberekről, akik sokat érnek el, de aztán elveszítik a koncentrációjukat. Ez elgondolkodtat: vajon milyen ponton halványul el? Hálás vagyok, hogy a tűz továbbra is ott van bennem. Azt hiszem, a siker íze az, amely ösztönösen feltüzel engem. Szeretem ezt az érzést, és újra és újra érezni akarom. Nem érzem úgy, mintha két világbajnoki címet nyertem volna.”

„Örülök, hogy én és Nico csatáztunk tavaly. Szeretek versenyeket nyerni, de sokkal jobb érzés, ha meg kell küzdeni érte” – emlékezett meg csapattársáról, aki idén is fő ellenfele lehet. „Azért, mert sikereid voltak korábban, még nem könnyű folytatni is őket. Talán saját dolgainkat nehezítettük meg azzal, ahogyan a tavalyi év zajlott. Változatlan szabályok mellett nem könnyű javítani valamin, ami már eleve olyan erős. De tudjuk, hogy vannak még területek, ahol fejlődhetünk, és mindenkinek az a célja, hogy még erősebbek legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: