DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sir Frank: Elérhető a világbajnoki cím

Vasárnap reggel, mintegy fél órával a tesztszezon kezdete előtt mutatták be a Williams 2015-ös F1-es versenygépét – az alapító csapatfőnök és lánya is hisz arról, hogy lehet javítani a harmadik helyen.

Bár az FW37-es ma reggeli bemutatóján nem vett részt, a csapat által ezzel egy időben kiadott sajtóközleményben megszólalt Sir Frank Williams, a grove-i istálló alapító csapatfőnöke. A Formula-1 egyik legnagyobb alakja mindenekelőtt arról beszélt nyilatkozatában, hogy a tavalyi hathelyes összetettbeli javítás után újabb előrelépésekre vágyik:

„Egy ennyire erős 2014-es év után szeretnénk újabb lépést tenni a mezőny eleje felé” – mondta Sir Frank. „Nagy kihívást jelentett számunkra a kilencedik helyről előretörni egészen a harmadikig, de innentől kezdve minden még keményebb lesz. Biztos vagyok benne, hogy megvan a kellő személyzet és a megfelelő tehetség ebben a csapatban, hogy megtegyük a szükséges lépéseket.”

„Van egy tapasztalt felállásunk, tavaly mindketten dobogósok voltak, és éhesek még több sikerre az idén. Az új üzleti partnereink a már így is impresszív listánkhoz csatlakoznak további támogatókként, a technikai csapatunk pedig az egyik legjobb a mezőnyben. Várom már, hogy a pályán láthassam az autót, és felmérhessük, hogy teljesítettek a többiek a télen hozzánk képest. Nagyon izgalmas szezon vár ránk, mely remélhetőleg további sikereket hoz a Williamsnek.”

A csapatalapító lánya, a jelenleg édesapja helyetteseként dolgozó Claire Williams elárulta, hogy hat hónap alatt fejlesztették ki az új versenygépet: „A csapat sokat tanult és fejlődött 2014-ben, jobbak lettünk, felkészültünk az előttünk álló kihívásokra az új szezon előtt. Kíváncsian várjuk, hol tartunk a riválisokhoz képest. Keményen dolgoztunk az elmúlt hat hónapban, hogy elkészüljön az autó, de ez még most sem a kész termék, sokat kell tennünk egész szezonban a folyamatos fejlődésért.”

„Roppantul bízom a körülöttem lévő csapatban és a 2015-ös felállásban, hiszem, hogy egy újabb sikeres és izgalmas év vár a Williams Martini Racingre. Alig várom, hogy végre a pályán legyen az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: