DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas számára a következő lépés a győzelem

A Williams istálló finn F1-ese konkrét célt tűzött ki magának 2015-re, a tavalyi dobogók után a pódium legfelső fokán ünnepelne. Közben csapattársával, Felipe Massával is szövetséget köt.

A Williams, amely már több mint egy héttel ezelőtt képek formájában leleplezte új autóját, az FW37-et, a jerezi tesztelés első napján a kézzelfogható modellel is tartott egy gyors bemutatót. A konstrukció nemsokára pályára is gördül Valtteri Bottas kezei között, a finn versenyző rövid összegzést tartott arról, mik lesznek tervei a 2015-ös szezon folyamán.

„A bajnoki harmadik helyezettként megérkezni egy új szezonba az elvárások nagy terhével jár” – kezdte Bottas a csapat sajtóközleményében, 2014-es konstruktőri helyezésükre utalva. „A többi csapat és rajongóink olyan teljesítményt várnak, mint tavaly, a Williams teljes személyzete pedig azon dolgozott, hogy ne csupán lehetővé tegye ezt, de mércét állítsanak fel előrelépés tekintetében.”



A csapatmunka dicsérete után egy pontosan körülhatárolt, tavalyi eredmények szempontjából logikus személyes célt is megjelölt. „Az előző év legnagyobb részében miénk volt a második leggyorsabb autó, idén pedig azt tervezzük, hogy minden lehetőséget megragadunk, hogy az élre törjünk. Az első dobogóm után remélhetőleg tovább fejlődök versenyzőként, miközben első győzelmem célzom meg. Várom, hogy ismét szorosan együttműködhessek Felipével, megerősítjük kapcsolatunkat, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból” – zárt a 25 esztendős finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: