DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Hosszú lesz a vasárnap...

Max Verstappennek már csak néhány hetet kell várnia arra, hogy minden idők legfiatalabb F1-es pilótájává váljon, de mégis úgy látja, hogy az első tesztnap lesz a leghosszabb számára.

Azt már 2014 augusztusa óta tudni lehetett, hogy Max Verstappen mindössze egy év formaautózás után 2015-ben a Toro Rosso pilótája lesz, szerződtetése miatt pedig két oldalra szakadt a Forma-1-es tábor. Voltak, akik rossz döntésnek nevezték ezt, mások szerint érdemes kockáztatni a 17 éves pilótával. Azonban már küszöbön a tesztidőszak, a holland pilóta pedig a csapat új autójának bemutatója kapcsán nyilatkozott arról, hogyan tekint első F1-es évadja elé.



„Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, de mégis a vasárnap lesz a leghosszabb, hiszen csak Carlos ülhet majd autóba. A tavalyi teszt Abu Dhabiban, a pénteki edzések, valamint a szimulátorban eltöltött idő után úgy érzem, megfelelően felkészültem a kihívásokra. Hat napot vezethetem majd az autót itt Spanyolországban, aztán pedig eljön az idő, hogy rajthoz álljak életem első nagydíján Ausztráliában. Azóta várok erre a pillanatra, amióta csak gokartozni kezdtem” – nyilatkozta az ifjú holland tehetség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: