DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sosem látott magasságokba tör a Toro

A Toro Rosso csapata idénre nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy legjobb F1-es bajnoki helyezését érje el – az eddigi rekordjuk egy hatodik hely, javarészt Sebastian Vettelnek köszönhetően.

A Toro Rosso bemutatója után Franz Tost csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy minden esélyük megvan arra, hogy javítsanak tavalyi hetedik bajnoki helyezésükön, minthogy a szombat délután Jerezben bemutatott idei autó a csapat történetének eddigi legjobb versenygépe. A faenzai istálló első embere kijelentette, hogy a csapat célja az eddigi legjobb bajnoki helyezés megdöntése – 2008-ban javarészt Sebastian Vettel pontjainak köszönhetően hatodik lett a Toro Rosso az összetettben.

„A 2015-ös szezon mindannyiunk számára új kihívást jelent” – nyilatkozta Tost. „Rengeteget dolgoztunk az STR10-en, biztosak vagyunk benne, hogy sikeresek leszünk. A célunk a bajnoki ötödik hely megszerzése, készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk ennek eléréséért. A motorpartnerünk, a Renault nagyon keményen dolgozott azért, hogy új fejlesztéseket hozzon, a közös erőfeszítéseinknek köszönhetően bizonyosan nagyon versenyképesek leszünk.”

A Toro Rosso az F1 történetének legfiatalabb versenyzőjével, egyúttal legfiatalabb párosával kezdi meg az évet: „Nagyon örülök annak is, hogy egy tehetséges, fiatal párosunk van, aminek köszönhetően még izgalmasabb lesz az idei szezon” – folytatta Tost. „Mindketten fantasztikus teljesítményt nyújtottak eddigi karrierjük során, futamokat és bajnokságokat nyertek.”

„A tehetségük miatt döntött úgy a Red Bull, hogy a Toro Rossóhoz hozza őket. Biztos vagyok benne, hogy kellően felkészültek erre a kihívásra, ami egyúttal a csapat egészére is igaz. Készen állunk!” – zárta szavait Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: