DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainznak 6 nap jut, hogy az F1-be tanuljon

A Toro Rosso újonca örül, hogy stílusosan hazájában mutatkozhat be csapata színeiben, ugyanakkor kiemelte, számos tanulnivaló vár rá a tizenkettőből rá eső mindössze hat tesztnap folyamán.

Holnap, február 1-jén indul a 2015-ös szezon első tesztje Jerezben. A csapatok már megérkeztek a helyszínre, köztük a Toro Rosso is, amely az alkalmat megragadva bemutatta új konstrukcióját, az STR10-et, fennállása tizedik versenyautóját – habár a hírek szerint a leleplezett modell még számottevő változáson fog keresztülesni a melbourne-i évadnyitóan.

Az autót két újonc versenyző, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. vezetheti. Utóbbi a Formula Renault 3.5 literes géposztályának bajnokaként érkezik 20 évesen a királykategóriába. A madridi versenyző a bemutatón nem tűzött ki konkrét célokat a szezont illetően, ám úgy érzi, készen áll a rá váró kihívásra.



„Nagyon boldog vagyok, hogy Spanyolországban kerül sor első hivatalos Formula-1-es szereplésemre, és várom, hogy holnap első alkalommal kipróbálhassam az autót” – mondta Sainz, aki az első és harmadik napon vezethet. „Egész télen keményen dolgoztam azon, hogy fitt legyek, és sok időt töltöttem Faenzában, hogy összeszokjak a csapattal, ugyanakkor a szimulátorban is töltöttem néhány napot.”

Míg Verstappen tavaly számos pénteki szabadedzésen beülhetett a csapat autójába, Sainz nem részesült ilyen kiváltságban, így kevesebb tapasztalattal rendelkezik F1-es autóról, annak ellenére, hogy kettejük közül ő a rutinosabb versenyző. „Most csak 12 napunk lesz, hogy felkészüljünk Melbourne-re, ezért a prioritás számomra az, hogy végigmenjünk a versenyhétvégén megszokott procedúránkon, és olyan sok kilométert gyűjtsünk, amennyit csak lehetséges” – zárta Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: