DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Nem fogunk hibázni

A Renault-motoros autók botrányosan rosszul teljesítettek a tavalyi tesztek alatt, mégis a Red Bull lett az egyetlen, amely versenyt tudott nyerni a Mercedes mellett. A partnercsapatok úgy vélik, idén már elkerülik őket a hibák.

Számtalan címlapot és szalagcímet kapott tavaly télen a Renault teszteken való szereplése, mely különösen a világbajnoki címvédő Red Bull lebőgése miatt volt szembetűnő. A kezdeti gyengélkedést azonban feltámadás követte, és Daniel Ricciardo révén három győzelmet is besöpört a csapat, így a Renault egyértelműen felülmúlta a rivális Ferrarit – ugyanis a Mercedes egészen más ligában szerepelt egész szezon során.

2015 viszont más lesz – vélik a partnercsapatok vezetői, akik bíznak benne, a Renault csomagjának radikális változásai meghozzák a várt sikert, és a tavalyi leszereplés a múlt homályába vész majd. „A Renault nagy lépést tett előre, ez kétségtelen” – véli Franz Tost, a Toro Rosso főnöke. „Ez azonban csak egy dolog, hiszen minden attól függ, mennyit tudott fejlődni a Mercedes.”



„De bízok bennük, főleg azután, hogy reklámforgatási célból szerdán 96 kilométert tudtunk megtenni, egyetlen hiba nélkül. Ez az első lépést volt előre, és remélem, jó eredményeket érünk majd el az év első tesztelése során. Bízunk a Renault-ban, és a többit majd meglátjuk.”

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key hozzáfűzte, hogy „a Renault sokkal jobb, mint tavaly volt. Nehéz időszakon mentek keresztül, de extrém gyorsan talpra tudtak állni, így kíváncsian várom, idén mire leszünk képesek.” A Red Bull főtervezője, Rob Marshall is hasonlóan látja a dolgokat: „Sokkal rendezettebb előszezont remélek, kevesebb drámával. A motort már jobban ismerjük, és ha jön közbe semmi komoly, szép időszak vár ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: