DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megvolt a törésteszt, mehet a Red Bull

A Red Bull képviselője szombat este megerősítette, hogy az istálló idei F1-es autója, az RB11 átment a kötelező törésteszteken, így részt vehet a vasárnap reggel kezdődő első kollektív gyakorláson.

Sokáig kérdéses volt, hogy a Red Bull részt vehet-e a vasárnap reggel kezdődő jerezi kollektív teszten, mivel az RB11-es sok riválissal ellentétben nem teljesítette az FIA által kötelezően előírt törésteszteket, s ennek hiányában a gyakorlásokon sem indulhatott volna el.

A csapatfőnök, Christian Horner a hét korábbi részében úgy nyilatkozott az Autosportnak, hogy a nagyon rövid fejlesztési idő miatt úgy döntöttek, hogy a lehető legkésőbb fejezik be a munkát. „Valószínűleg ez volt a legrövidebb gyártási és összeszerelési periódus az elmúlt tíz esztendőben. Hihetetlen, milyen munkát végeztek a gyárban, de még mindig sok teendő van vasárnapi” – mondta akkor Horner.

rb11_concept

Egy koncepció az RB11-ről


 

A töréstesztre az utolsó pillanatban került sor, ami azt jelentette, hogy bármilyen probléma azt eredményezhette volna, hogy ki kell hagyniuk a gyakorlás első napjait. A csapat képviselője azonban szombaton megerősítette az Autosportnak, hogy az RB11-es átment a teszteken, így semmi akadálya, hogy vasárnap reggel kigördüljön a garázsból Jerezben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: