DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Kiderült, miért törölték az IndyCar szezonnyitóját

Noha a jegyek kétharmadát eladták, és a helyi közönség is lázban égett az IndyCar brazíliai visszatérése miatt, csütörtökön törölték a szezonnyitót, és most az is napvilágra került, miért.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, nem Brazíliaváros fog otthont adni a 2015-ös IndyCar-szezon első versenyének. Brazília 2013 után fogadta volna a mezőnyt ismét, azonban anyagi okok miatt a promóter visszalépett a verseny megrendezésétől.

Az Associated Press információi szerint nyilvános ügyészek arra figyelmeztették a szervezőket, hogy az esemény „nem áll az érdeklődés középpontjában, és a közpénzek iránya is megváltozott”. Mindezzel arra utaltak, hogy az IndyCar-verseny csak elvitte volna a forrásokat, sőt azt is tudni vélték, hogy az építkezés költségei többre rúgtak 100 millió dollárnál.



Az köztudott, hogy a főváros nem áll stabil lábakon, a 2014-re tervezett MotoGP-visszatérésből sem lett semmi, ráadásul a futball-világbajnokságra felújított Estadio Nacional is komoly összegekbe került. „Az esemény megszervezése hiába ölelt fel annyi munkaórát, ha a közfoglalkoztatottak nagyon alacsony fizetést kapnak” – tették hozzá az ügyészek.

A verseny törlése meglepetésként érte a széria rajongóit, hiszen a jegyek 2/3-át már eladták, sőt, egy nappal a bejelentés előtt már a futam főszponzorát is megnevezték. A szerződés felbontása miatt a szervezőknek 27 millió dolláros büntetést kell fizetniük, melyet a kormány úgy aposztrofál, hogy ez az Indycar és a promóter közötti megállapodásra vonatkozik.

A promóter az a BAND TV lett volna, aki már 2010 és 2013 között is felelt a Sao Paulo Indy 300 megrendezéséért. A brazíliavárosi verseny kiesésével a szezon március 29-én, a floridai St. Petersburgben kezdődik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: