DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jerez: A McLaren-festés nem végleges?

A jerezi paddockban arra utaló jeleket fedezhettünk fel, hogy a McLaren idei F1-es autójának sokak számára csalódást okozó, ezüst alapú festése még nem végleges...

Ahogy az Auto Motor und Sport által megosztott képen látható, a McLaren Jerezbe érkező kamionján egyetlen árva logó sincs, ahogy azt a motorhome esetében is láthattuk. A szimpla szürke szín több szakértő szerint arra utalhat, hogy a 2015-ös autó festése nem végleges, és csak akkor kapják meg a kamionok és a motorhome a végleges színvilágot, amikor bemutatják az autó végleges dizájnját.

pf_mclaren_kamion



Persze az sem lehet kizárni, hogy még zajlanak a tárgyalások egy esetleges névadó szponzorral, ami hatással lehet a festésre is. Az mindenesetre biztos, hogy sok rajongónak szerezne örömet a csapat azzal, ha nem a bemutatón látott szürke alapú festést alkalmaznák. Arról nem is beszélve, hogy marketing-szempontból is jó ötletnek tűnne az ezüst szín által dominált Mercedes-korszakot ily módon is elkülöníteni a Honda-érától.

pf_mclaren_motorhome

Tavaly a Williams jelent meg a teszteken ideiglenes festéssel, bár akkor már nyílt titok volt, hogy a Martini érkezése miatt az autó az italgyár jellegzetes színeit viseli majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: