DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ismét magyarázni kellett Alonso szerződését

A McLaren főnöke, Ron Dennis ismét kihangsúlyozta, a spanyol F1-es kontraktusában nincs kilépési záradék. Reagált a Christian Horner érkezéséről szóló pletykákra is.

Már amikor ősszel felreppentek az első, határozottnak tűnő pletykák, hogy Fernando Alonso a McLarenhez igazolt, a szerződés részleteit vélni tudó források kiemelték, a kontraktusban kilépési záradék található, amely lehetővé teszi, hogy a Honda gyenge teljesítménye esetében Fernando Alonso távozzon. Miután bejelentették a kétszeres bajnok érkezését, a csapat tagadta, hogy a megegyezésnek lenne ilyen pontja. Mióta viszont Toto Wolff arról beszélt, Alonso alternatívája lehetne Lewis Hamiltonnak a Mercedesnél, a kilépési lehetőségről szóló hangok újra megerősödtek.

„Sosem volt McLaren-versenyzőnek teljesítmény alapú záradék a szerződésében, és ez a helyzet Alonsóval is” –mondta Ron Dennis, a McLaren Technológiai Csoport vezérigazgatója a BBC Sportnak adott interjújában, rámutatva, hogy a spanyol ki fogja tölteni a megállapodás mindhárom évét. Érdemes emlékezni rá, hogy 2007-ben szintén három szezonra írt alá, akkor is ilyen záradék nélkül, problémás kapcsolatuk hatására mégis idő előtt távozott a csapattól.



Dennis szintén reagált arra a híresztelésre, mely szerint Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét megkereste az istálló, hogy vezetői pozíciót ajánljon neki az aktuális évadra. „Az én ismeretem szerint nem történt ilyen. Én biztosan nem tettem.”

Ugyancsak gyakran esik szó arról, hogy Dennis pozíciója a McLaren-birodalmon belül meginghat, tulajdonostársai ugyanis leválthatják a vezérigazgatói posztról, ha nem talál időben új befektetőket a csapathoz. Állítása szerint nincsen ilyen határidő, és következményei sem lesznek, ha nem jár sikerrel. Azt viszont bevallotta, a tulajdonosi körben változások következhetnek be – ez talán azt jelentheti, hogy eddigi 25 %-a helyett nagyobb részesedést vásárol magának.

„A pénzügyi támogatástól függően lehetséges, hogy átszervezés történik a tulajdonosi kör bizonyos részét illetően. De a McLaren Csoport jelenlegi résztulajdonosai maradni fognak, talán egy csekélyebb formában, vagy egy másféle struktúra keretében” – mondta Ron Dennis, aki Kínából adta interjúját, ám tagadta, hogy a McLaren befektetői miatt járt ott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: