DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Holnap reggel indul a tesztszezon

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a holnap induló jerezi teszttel kapcsolatban: mikor kezdődik, kik ülnek autóba, kik nem lesznek ott, és hány bemutató lesz még addig?

Utolsó napjához érkezett a hosszú várakozás, bő két hónappal a 2014-es Formula-1-es szezon végét követően február 1-jén elérkezik, amit rengeteg rajongó várt világszerte: a jerezi kollektív teszttel kezdetét veszi az előszezon, a felkészülés a sportág történetének 66. világbajnoki idényére.

Tulajdonképpen már ma, szombaton elkezdődik a program Jerezben, ahová a csapatok többsége már meg is érkezett, hiszen a Toro Rosso délután 17 órakor a paddockban leplezi le története tizedik F1-es autóját.

Ezt vasárnap reggel egy másik bemutató követi majd, a Mercedes reggel 8 óra 20 perckor leplezi le az F1 W06 Hybridet, melyet a silverstone-i forgatási napon készült képeken már láthattunk. Azt egyelőre nem tudni, hogy hasonló helyszíni bemutatót más is tervez-e.

Maga a teszt reggel 9 órakor kezdődik és délután 17 óráig tart, mind a négy nap ezt a beosztást követi majd. Az már biztos, hogy legfeljebb nyolc autót láthatunk Jerezben, hiszen a Force India nem utazik el a tesztre, s emellett a Red Bull és a Lotus részvételével kapcsolatban is vannak kérdések.

Holnap az alábbi versenyzők ülhetnek autóba a teszten: Nico Rosberg (Mercedes), Daniel Ricciardo (Red Bull), Valtteri Bottas (Williams), Sebastian Vettel (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren), Carlos Sainz (Toro Rosso), Pastor Maldonado (Lotus), Marcus Ericsson (Sauber).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: