DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen 2015 után is a Ferrarinál maradhat

A 2007-es F1-es világbajnok szerződésének részleteiről menedzsere, Steve Robertson beszélt a finn Turun Sanomatnak. A brit szerint a Raikkönen-Vettel páros ideális kombináció lesz a Scuderia számára.

A Turun Sanomat friss beszámolója szerint az immár apai örömöknek is hódoló Kimi Raikkönen jelenlegi szerződése a Ferrarival ez év végén lejár, ám a felek egy kétoldalú hosszabbítási opcióval élhetnek 2016-ra.

A Ferrari 2015-ös versenygépének ma délben kezdődő leleplezésén mindenesetre ilyen irányú bejelentésre nem számíthatunk, az esetleges hosszabbításról Kimi és a csapat csak az idei fejlemények fényében, az év későbbi szakaszában fog határozni.

„Mindenekelőtt élveznie kell a vezetést” – kezdi nyilatkozatát a pilóta menedzsere. „Ha jól teljesít, és úgy érzi, minden a helyes kerékvágásban működik, akkor a lelkesedése az egész csapatot megfertőzheti. Ha így történik, akkor lehetséges, hogy Kimi tovább maradjon.” 

Robertson végül azt is elmondta, örül, hogy ügyfele mellé Sebastian Vettel érkezik csapattársként a Ferrarihoz. „Pályafutása kezdetén Sebastian együtt utazott Kimivel, innen kezdett el kifejlődni a barátságuk. Sebastian látta, hogy Kimi milyen egyenes ember, és hogy benne fenntartások nélkül megbízhat. Sok közös van bennük. Néha előfordulhat az autósportban is, hogy a versenyzők a pályán kívül jó kapcsolatot ápolnak egymással, és ettől még a pályán ugyanolyan kőkemény ellenfelek.  Úgy vélem, ez egy jobb irány lesz a csapat számára – Sebastian és Kimi a megfelelő kombináció a Ferrarinak” – mondta el Raikkönen menedzsere, mintegy felvezetve a Ferrari mai bemutatója után várható nyilatkozatdömpinget. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: