DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nasr: Újoncként is nagy tapasztalattal

A karrierje első éveiben számos remek eredményt elérő Felipe Nasr végre elérte célját: F1-es versenyzőként teljesítheti a 2015-ös évet – az elsődleges cél: visszavinni a Saubert a pontzónába.

A magyar idő szerint péntek délelőtt bemutatott Sauber két új versenyzővel vág neki a szezonnal: a Caterhamtől érkező Marcus Ericssonnal és a Williams tavalyi tartalékjával, Felipe Nasrrel. Utóbbi a Toro Rosso párosa mellett az idei mezőny harmadik újonca, így érthető, hogy sokan kíváncsiak a teljesítményére.

nasr_sauber_15



A brazil tehetség 2009-ben tette át székhelyét Európába, ahol azonnal a Formula BMW Europe bajnoki címével nyitott: Nasr hatalmas fölénnyel nyert két jeles tehetség, Dani Juncadella és Robin Frijns előtt. A következő két évben már a brit F3-ban szerepelt, előbb Raikkönen csapatában lett újoncként az ötödik, 2011-ben viszont már bajnoki címet szerzett a Carlinnal Magnussen és Huertas előtt – szintúgy fölényesen.

A 2012-ben a daytonai 24 óráson harmadikként záró Nasr az elmúlt három esztendőt a GP2-ben töltötte fokozatos fejlődéssel. Tanulóévében tizedik lett a bajnokságban négy dobogót szerezve, egy évvel később már negyedik, majd 2014-ben bronzérmesként zárt négy futamgyőzelemmel Jolyon Palmer és Stoffel Vandoorne mögött. Ők ketten idén csak tartalék-, illetve tesztversenyzők lesznek a Lotus, valamint a McLaren színeiben, Nasr viszont a tavaly a Williamsnél hasonló szerepkörben eltöltött év után megkapta a nagy lehetőséget.

A brazil versenyző így nyilatkozott a bemutató után: „Újoncévemben sokat kell majd tanulnom, már csak azért is, mert egyes pályákon még nem versenyeztem korábban. De összességében úgy érzem, hogy készen állok erre a kihívásra. Tavaly a Williams teszt- és tartalékversenyzőjeként részt vettem a szezon minden egyes versenyhétvégéjén, sőt néhányszor lehetőségem volt vezetni is az autót, szóval valamennyire már értem, mi is az a Formula-1.”

„Most egy újabb lépés következik, immár állandó versenyzőként. Nagyon várom, hogy kamatoztathassam 2014-es tapasztalataimat, és hogy segíthessem a Sauber csapatát abban, hogy visszatérjen a pontszerzők közé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: