DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kritika Alonsónak: Tesztelés helyett csak panaszkodik

Fernando Alonsót széles körben az F1 jelenlegi legjobb pilótájának tartják, a Ferrari korábbi tervezője szerint azonban a spanyol a tesztek során vajmi keveset tesz hozzá a fejlődéshez, és a panaszkodáshoz sokkal jobban ért.

B8dX1chCMAEUz7q



Az 1960-80-as években a Ferrari kötelékében dolgozó, és az F1-es csapatot több bajnoki címhez segítő Mauro Forghieri egy olasz forrásnak nyilatkozva fogalmazta meg kritikáját az istállónál öt évet lehúzó, majd a sikertelenség miatt távozó Alonsóval szemben. A 80 éves szakember szerint a spanyol képességeit magasztaló vélemények csakis a versenyhétvégékre vonatkoznak, hiszen a teszteken az autóval kapcsolatos visszajelzések leírásában egyáltalán nem remekel.

„Ha három-négy éven át ugyanazok a problémák jelentkeznek az autón, az azt jelenti, hogy nem a helyes irányba haladnak a fejlesztések, ez pedig a versenyző hibája” - fogalmazott Forghieri a diariodelweb.it oldalnak.

„Alonso egy nagyszerű versenyző, de egyáltalán nem jó tesztelő. Minden szezon előtt az autó bejáratása után azt nyilatkozza, hogy minden rendben van, majd pár hónap múlva elkezd panaszkodni. Csak az nevezhető igazi bajnoknak, aki képes a csapatnak is utat mutatni.”

A szakember állítása szerint tehát maga Alonso is felelős azért, hogy az elmúlt öt évben egyszer sem tudta megvalósítani célját a világbajnoki cím megszerzésével, és ezzel valójában a Ferrari is rossz lóra tett vele.

„A Ferrari problémáját az elmúlt években az jelentette, hogy nem találtak egy új Schumachert” - tette hozzá Forghieri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: