DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gutierrez kész átvenni Vettel és Raikkönen helyét

A Ferrari új, Saubertől érkezett teszt- és tartalékpilótája nagyszerűen érzi magát az új környezetben, és elárulta, mi a legnagyobb feladata a 2015-es szezonban.

Sokáig úgy tűnt, hogy Esteban Gutierrez karriejének befellegzett, hiszen két, nála sokkal több pénzt fizető versenyző kapta meg a Sauber üléseit. Ám az élet kegyes volt a mexikóihoz, akit a Ferrari felkarolt, és hivatalos tartalékpilótájának nevezte meg a 2015-ös szezonra.

„Az autó nagyon áramvonalas, és nagyszerű látni fizikai valójában a rengeteg belefektetett munka után” – mondta Gutierrez a csapat idei gépéről, az SF15-T-ről. „Nagyszerű érzés volt megérkezni ide, látni, hogy mennek a dolgok a gyárban, és örömömre szolgált, hogy a télen együtt dolgozhattam a csapattal. A vörös szín viselése nagyon érzelmes dolog, különleges érzés a Ferrari részének lenni.”



A mexikói pilóta elárulta, mi lesz a feladata 2015-ben: „Minden versenyen ott leszek majd, ahogyan az előttünk álló teszteken is követem majd a csapat munkáját. Jelenleg az a felelősségem, hogy készen álljak minden eshetőségre. Edzésben kell tartanom magam, és nagyon fontos az is, hogy minél jobban megismerjem a csapatot. Azt, hogy az emberek hogyan dolgoznak itt, milyen a mentalitásuk, és nem utolsó sorban az autóval is közeli barátságot kell kötnöm – csak így állhat össze a kép.”

„A csapat átmeneti időszakban van, és jelenleg azon dolgozunk, hogy rövidtávon is sikereket érjünk el. Nyilvánvaló, hogy a tavalyihoz hasonló szezon után előre szeretnénk lépni. Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogyan teljesít majd az autó a pályán.”

Gutierrez számára fontos, hogy 23 év után hazájában is rendeznek nagydíjat. „Mexikó visszatérése fantasztikus érzés, és nagyon sokat jelent az otthoniak számára. Évekre visszamenőleg ez a legjobb hír a hazai motorsporttal kapcsolatban. Az emberek egyre inkább érdeklődnek a Forma-1 iránt – remélem a jövőben én is rajthoz állhatok majd ott, mi több, szép sikereket szeretnék elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: