DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrariból Sauberbe: Marciello bizonyítani akar

A 2014-es évben Raffaele Marciello a Ferrari pilótaakadémiájának tagjaként vezethette az F14-T-t, idén már hivatalos tartalékpilótai feladatok várnak rá - a Saubernél.

Azonban cseppet sem tekinti ezt visszalépésnek, hiszen míg a maranellóiaknál alig kapott volna lehetőséget az autózásra, a Sauber volánja mögött ezt többször is megteheti majd a pénteki szabadedzések során. „Nagyszerű érzés a Sauber tagjának lenni, hiszen ez a csapat hosszú tradíciókkal rendelkezik fiatal versenyzők felkarolása terén. Úgy vélem, karrierem szempontjából ez volt a legjobb választás.”

Az ifjú olasz nem fog unatkozni 2015-ben, hiszen sauberes feladatai mellett újabb szezont teljesít majd a GP2-ben. „Elég elfoglalt leszek majd, de boldog vagyok, és mindkét helyen jól szeretnék majd teljesíteni. Köszönöm a Ferrari Pilótaakadémiájának, hogy megadták számomra ezt a lehetőséget, alig várom, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

A csapat vezetője, Monisha Kaltenborn is örül új tesztpilótájának: „Raffaele eddigi karrierje lenyűgözött minket, így logikus lépés volt megadni neki ezt a lehetőséget, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön a Forma-1-gyel. Örömünkre szolgál, hogy vele tarthatunk a motorsport csúcsa felé vezető úton.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: