DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull és a Lotus sem készül el új autójával Jerezre?

Külföldi sajtóinformációk szerint a Force India bejelentése után, miszerint kihagyják a jerezi tesztet, két másik csapat, a Red Bull és a Lotus sem tud elkészülni vasárnapig 2015-ös F1-es modelljével.

Az olasz omnicorse.it oldal (nem olyan régen egyszer már fals forrásnak bizonyultak, ezért az alábbi információt is kérjük fenntartásokkal kezelni, ezzel együtt szükségét érezzük hírt adni róla) számolt be róla, hogy a Red Bull 2015-ös versenygépe a minap megbukott az FIA töréstesztjén, így rendkívüli módon szorítja őket az idő, hiszen vasárnap már pályára kéne gördülnie az új autónak Jerezben, ez pedig csak az FIA homologizációjával lehetséges.

„Úgy tűnik, az RB11-hez egy nagyon rövid orrkúpot terveztek, ami megbukott a törésteszten” – olvasható immár több külföldi oldalon is.



Mindeközben a finn Turun Sanomat értesülései szerint a Lotus istállót is hasonló veszély fenyegeti, őket állítólag egy külső beszállító késlekedése hozta rendkívül nehéz helyzetbe. Aki valaha épített saját versenyautót, vagy ismer olyanokat, akik építettek, az tudja, hogy ez bizony teljesen mindennapos eset, és sokszor önhibájukon kívül nem tudnak időben elkészülni a csapatok új versenygépeikkel. Meglepő azonban azt hallani, hogy ez még a legmagasabb szinten, az F1-ben is problémákat tud okozni. 

A Turun Sanomat riportja szerint a Lotus szénszál-beszállítója volt az, aki késlekedett, és emiatt a Lotus E23 első monocoque-ja csak múlt pénteken készült el, vagyis a csapatnak alig maradt ideje arra, hogy egy kész autót építsenek köré. A hírek szerint az E23 ettől függetlenül már az első napon ott lesz Jerezben, de nagyon nagyrészt még a 2014-es alkatrészekből lett sebtiben összetéve, és az igazi értelemben vett új autó csak a február 19-i, barcelonai teszten fog pályára gördülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: