DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A csapat erős, az autó szép, Raikkönen lelkes

A Ferrari idei F1-es versenygépének bemutatóját követően Kimi Raikkönen megosztotta rajongóival első gondolatait az idei autóról és az előtte álló szezonról. A Jégember sokat tanult a tavalyi évből.

A Ferrari mai bemutatója kapcsán természetesen a csapat versenyzői is megszólaltak. A 2007-es világbajnoknak tetszik az SF15-T: „Nagyon szép, egészen másképp néz ki, mint a tavalyi autó, nekem legalábbis roppantul tetszik” – nyilatkozta Kimi Raikkönen a Ferrari hivatalos honlapján közzétett videóban. „Persze meg kell várnunk az első tesztet ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire jó az autó, az első benyomásaim mindenesetre nagyon jók.”

Raikkönen még nem vezette az autót, az üléspróbán viszont már túlesett – mint elmondta, nem volt különösebben izgalmas esemény, hiszen nem sok mindent kellett változtatni: „Egészen hasonló az ülés a tavalyihoz, nem igazán kellett semmit csinálni az üléspróbán, minden a jó helyen volt. A tavalyival összehasonlítva valamivel azért kényelmesebb, kicsit több helyem van magam körül.”

Raikkönennek tavaly nehéz éve volt, valószínűleg ez volt karrierje legrosszabb szezonja – igaz, a csapat sem muzsikált valami fényesen. Erről így nyilatkozott a finn világbajnok: „Sokat tanultunk a tavalyi évből, nehéz volt, és a szerencsével is hadilábon álltunk. De ez előfordul, vannak ilyen évek, amikor minden nehezebb egy kicsit. Sok mindent megértettünk, így remélhetőleg idén fordul majd a szerencse. A csapatunk nagyon erős!”

S hogy milyen elvárásokkal kezdi meg az évet a Ferrari? „Természetesen a lehető legerősebb teljesítményt akarjuk nyújtani, ám még nagyon korán van ahhoz, hogy erről beszéljünk. De ha száz százalékosan végezzük a munkánkat, folyamatosan építkezünk a téli teszteken és azt követően, akkor az eredmények jönni fognak. De a magam részéről ez még nem az a pont, ahol konkrét célokat fogalmaznék meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: