DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Valószínűbb, hogy nem lesz Német Nagydíj

Egyre rosszabbul fest a helyzet a németországi F1-rajongók számára: Bernie Ecclestone legutóbbi nyilatkozata szerint az a valószínűbb eset, hogy nem rendeznek versenyt idén az országban.

Utoljára 1960-ban fordult elő, hogy Németország nem rendezhetett Formula-1-es nagydíjat, ám 55 évvel később attól lehet tartani, hogy ez megismétlődik. Az ország egyik legfontosabb autós lapjának, az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva Bernie Ecclestone kifejtette, hogy jelenleg már az a valószínűbb eshetőség, hogy kimarad a naptárból az egyik legfontosabb autós nemzet.

„Annak esélye, hogy idén lesz futam Németországban, kisebb ötven százaléknál” – mondta Ecclestone, aki kiemelte, hogy bár elviekben nincs határidő a végső döntésre, a gyakorlatban azért ez nem egészen így van: „Ha február közepén, esetleg március elején is itt tartunk, akkor már nehéz lesz a megállapodás...”

hockenheim



Németországban egyelőre még egyetlen jegyet sem adtak el, pedig az ünnepek környéke nagyon fontos jegyértékesítési időszaknak számít rendszerint. Ahhoz, hogy a hockenheimi futam ne legyen veszteséges, hatvanezer nézőre van szükség, ami 2014-ben sem jött össze Nico Rosberg és a Mercedes remeklése ellenére.

Ecclestone elmondta, hogy Hockenheimmel mindenképpen új szerződést kell kötni, ha megtartaná futamát, hiszen a jelenlegi kontraktus értelmében felváltva rendeznek versenyt a Nürburgringgel. Utóbbi kiesése véglegesnek tűnik, az F1 nagyfőnöke úgy véli, hogy már nem tudják megfizetni a versenyrendezés költségeit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: