DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Vettel nem gondolkozott a kiszálláson

Chrisitan Horner szerdán elhintette, hogy Sebastian Vettel tavaly elgondolkozott az F1-ből való kiszálláson, ám volt csapattársa szerint sosem volt erről szó.

Horner szerdai nyilatkozata sokakat meglepett, hiszen szomorú képet festett a négyszeres világbajnokról, ám Daniel Ricciardo szerint sosem volt olyan súlyos a helyzet, hogy Vettel elgondolkodott volna a visszavonuláson.



„Amit láttam tőle csapattársként, úgy vélem, ez sosem volt kérdés” – mondta Ricciardo a Sky Sportsnak. „Túlságosan odavan ezért a sportágért, hogy csak úgy kiszálljon. Ebben az évben, egy Ferrarit vezetve nagy kihívás előtt áll, de szerintem fokozatosan megtörik majd a körülötte lévő burok, és ismét elkezd majd eredményeket szállítani.”

Ricciardo idén első számú pilótaként viszi harcba az RB11-est, csapattára pedig a tavaly eső szezonját futó Danyiil Kvjat lesz. „Jó eredményeket fog elérni. Abban is biztos vagyok, hogy sikerül majd dobogóra állnia, és talán még győzhet is, de természetesen mindent megteszek azért, hogy nekem is sikerüljön” – tette hozzá a három futamgyőzelemmel rendelkező pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: