DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat: Már Vergne ellen is bizonyítottam

A 2015-ös szezon nagy kérdése, mire lehet képes a Red Bull új versenyzője, Danyiil Kvjat a Red Bullnál, aki mindössze második F1-es évében már egy élcsapatnál indul. Az orosz tavalyi szezonjából indul ki.

Kvjat, akinek zsenge korát jól mutatja, hogy az előző évi Ausztrál Nagydíjon minden idők legfiatalabb pontszerzője lett, a Toro Rossónál teljesítette első szezonját, a két év tapasztalattal már rendelkező Jean-Eric Vergne oldalán. Bár a számok azt mutatják, a francia 22 pontot szerzett, míg az orosz csupán 8-at, a Red Bull mégis utóbbit választotta Daniel Ricciardo csapattársának, miután Sebastian Vettel a Ferrarihoz távozott. Kvjat, aki már korábban is kiemelte, nem a pontok száma az, ami számít, úgy érzi, sikerrel felvette a harcot Vergne-nyel szemben.

„Jean-Eric egy kemény fickó volt, szívós versenyző, jól láttam, mennyire le akar győzni engem, és előttem akar lenni. Folyamatosan ezt tapasztaltam” – idézi a gpupdate.net Kvjatot, aki büszke rá, hogy a rutinosabb pilóta az elejétől fogva komolyan számolt vele. Különösen, hogy nagyra becsüli a franciát, akinek nem maradt helye a mezőnyben. „Jean-Eric megmutatta, hogy fantasztikus versenyző, jó mérce volt számomra. Ha tartani tudod vele a lépést az első szezonban, az azt jelenti, hogy jó vagy.”



Ezután kitért új csapattársára, a Sebastian Vettelt legyőző Daniel Ricciardóra, aki szintén komoly ellenfélként tekint az orosz pilótára. „Daniel más, mint Jean-Eric, már hat éve ismerjük egymást. Versenyre számítok közöttünk, de ennek egészséges, pozitív vetélkedésnek kell lennie, amely előre lendíti a csapatot. Ez rajtunk múlik. Itt más a tét, mint a Toro Rossónál.”

A Red Bull csapatfőnökében, Christian Hornerben szemernyi kétely sem merül fel, amikor az új versenyző esélyeiről beszél. „Danyiil eddig még csak 19 nagydíjat teljesített, de a sebessége, elkötelezettsége és szorgalma kitűnő. Számolok vele, hogy lesznek hibák itt és ott, de ez természetes egy feltörekvőben levő fiatal versenyzőnél. Ennek ellenére azt hiszem, ő lehet az év meglepetése, ahogyan Daniel volt tavaly” – nyilatkozta az istálló vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: