DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hornert akarta megszerezni a McLaren?

A Red Bull F1-es vezetője állítólag komoly ajánlatot kapott, hogy ő legyen a McLaren új csapatfőnöke a 2015-ös szezon során. Szerződése alapján azonban esélye sincs arra, hogy a közeljövőben új istálló után nézzen.

A hírt a német Ralf Bach, a Sport Bild és TZ München újságírója közölte új blogján, amely az f1-insider.com nevet viseli. Úgy értesült, az ajánlat „nagyon komoly” volt, és egyenesen Ron Dennistől, a McLaren Csoport vezérigazgatójától érkezett.

Mint ismert, Christian Horner idén is marad a Red Bull főnöke, néhány nappal ezelőtt az energiaitalosok Milton Keynesben tartott sírendezvényén beszélt az idei versenyzőpárosról és a csapat új autójáról, amely továbbra sem esett át az FIA kötelező töréstesztjén. A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko arról beszélt, a közeljövőben Horner semmiképpen sem hagyhatná ott a csapatot. „Hosszú távú szerződése van velünk, ezért még csak a fejében sem fordulhat meg a váltás lehetősége” –beszélt a szigorú feltételekről Marko.



A McLaren szándékáról beszámoló Ralf Bach neve nem ok nélkül lehet ismerős, szintén új blogján írt arról tegnap, hogy a Force India, amely nem utazik el a vasárnap kezdődő jerezi tesztre, az összeomlás szélén áll, a csapatot viszont megvásárolná a Renault, amely újra gyári erőkkel térne vissza a bajnokságra. Ugyancsak írt a Lotusról, melynek állítása szerint Bernie Ecclestone keres új vevőt, mivel nem szívleli az istálló jelenlegi tulajdonosát, Gerard Lopezt, és ilyen módon szeretné eltávolítani az F1-ből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: