DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Force India: Nem állunk a szakadék szélén

A jerezi tesztelést kihagyó F1-es kiscsapat reagált a pletykákra, melyek szerint az összeomlás közelében állnak. Elmondásuk szerint minden erővel azon dolgoznak, hogy Barcelonában megjelenjenek.

A Force India, amely eredetileg tavalyi autójával vett volna részt az első, vasárnap kezdődő teszten, tegnap jelentette be, hogy inkább kihagyja a felkészülési lehetőséget a spanyolországi Jerezben. Hamar szárnyra kapott a pletyka, amely szerint az istálló az anyagi csőd szélén áll, amelyet csak tetéz a bizonytalanság, Vijay Mallya ellen ugyanis korábbi légitársasága, a Kingfisher miatt bírósági ügy folyik Indiában. A német Auto Motor und Sport szerint az istálló hatalmas adósságokban úszik beszállítói irányába, és emiatt csúszik az új autó építése.

A csapat műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer tagadta ezeket a híreket, és ő is megismételte a csapat korábbi álláspontját, mely szerint a Toyota kölni szélcsatornájában való munka a késés oka. „Eredményeket akarunk látni az autóról még a barcelonai teszt előtt” – mondta. Meglepő azonban, hogy amikor arról kérdezték, mennyi a valószínűsége, hogy a VJM08 működőképes lesz a barcelonai teszten, az ilyenkor válaszként várható 100 (vagy több) helyett csak 90 százalékot mondott.



„Ezzel 500 ezer fontot spórolunk meg” – hozta érvként a teszt kihagyása mellett, majd hozzátette: „Ami a motor és sebességváltó kipróbálását illeti, azt majd elvégzi helyettünk a Mercedes. Nem tudnánk sok újat tanulni.” Kiemelte, nem tartottak volna önálló rendezvény keretében csapatbemutatót, egyedüliként a mezőny istállói közül, ha olyan rosszul állnának. „380 embert alkalmazunk, és mind időben megkapják a fizetésüket. Új szponzorokat mutattunk be, és ha ilyen rossz lenne a helyzet, nem mentünk volna Mexikóba. Azt mondhatom: továbbra is életben vagyunk. És minden a terv szerint halad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: