DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egyik gumiját teljesen átalakította a Pirelli

Az F1 gumiszállítója a kritikákkal teli kezdeti évek után elégedetten zárta 2014-et, ám annak ellenére is változtat egyik keverékén, hogy tavaly minden a várakozásai szerint alakult.

A cég sportigazgatója, Paul Hembery elmondta, a tél folyamán a négy keverék közül a leggyorsabbat, a szuperlágyat teljesen átalakították, míg a többi, a lágy a közepes és a kemény alapvetően változatlanok maradnak.

28545.3



„Az idei gumik a 2014-eseken alapulnak, egyetlen kivétellel: a hátsó szuperlágy abroncs teljesen új szerkezetű és keverékű lesz. A 2015-ös gumikínálat pár nap múlva már használható is lesz Jerezben” - mondta Hembery.

A négy keverék közül mindig is a szuperlágyak helyzete volt a legkényesebb, hiszen noha azokon lehet a legjobb köridőt elérni, ha nem felelnek meg az adott pálya és autó tulajdonságainak, akkor néhány kör után teljesen elhasználódhatnak. A Pirelli talán ezúttal is az óvatosság miatt döntött a módosítás mellett, hiszen a 11 kilogrammal nehezebbé váló autók és a várható tempónövekedés miatt idén nagyobb terhelés nehezedik majd az abroncsokra.

2014 viszont végre nem az olasz gyártó termékeinek kritizálásáról szólt a pilóták és a nézők részéről, és azt Hembery is elismeri, hogy a teljesítményük terén büszkék lehetnek a maguk mögött hagyott szezonra.

„Tavaly a legnagyobb kihívással szembesültünk azóta, hogy beléptünk a sportba, köszönhetően az újgenerációs autóknak, amelyek nagyon eltérő karakterrel rendelkeztek, mint elődeik. Mindazonáltal így is sikerült teljesítenünk az összes célunkat, hiszen hozzájárultunk a szórakoztató versenyekhez, a számos előzéshez és az eltérő stratégiákhoz is, miközben átlagosan két bokszkiállást teljesített minden autó a versenyeken. Mindezt pedig annak ellenére értük el, hogy mindenki számára rengeteg ismeretlen tényezőt hozott a szezon” - büszkélkedett eredményeikkel Hembery.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: