DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coulthard: A McLarennek versenyt kell nyernie

Úgy gondolja, a Hondával már első évben a Ferrari és Renault szintjét fogják hozni. A kétszeres F1-bajnok, Fernando Alonso érkezését a csapathoz „érdekházassság”-nak nevezte.

A mai nap várva várt eseménye, amely sajtóértesülések szerint 12 óra körül várható, a McLaren új, Honda-motoros autójának bemutatása. Számtalan esélylatolgatást hallhattunk már a legendás párosítás idei esélyeivel kapcsolatban, a többség tanulóévként tekint 2015-re, és úgy vélik, a dobogós helyek gyűjtögetése már elégséges eredmény lenne. David Coulthard, aki 1996 és 2004 között versenyzett az istállónál, és egy híján minden futamgyőzelmét itt szerezte, úgy véli, a konstruktőrnek legalább egy nagydíjat meg kell nyernie.

„Egy olyan cégnek, amely világbajnoki motorokat gyártott, és az Indycarból rendelkezik a turbó technológiájával, legalább ott kell lennie, ahol a Ferrari és Renault vannak. A lelki szemeim előtt úgy látom, annál nem szabad rosszabbnak lenniük. És ahhoz képest, hol állt, még a Renault is meg tudott három nagydíjat nyerni tavaly” – fejtette ki Coulthard a Reuters hírügynökségnek.



„Persze nem fognak bajnoki esélyesként hozzáállni 2015-höz, de miért ne vennének célba futamgyőzelmeket, ha a Red Bull másodikként végzett a Renault-val, amely egyértelműen szenvedett? Egy tankerhajót sem könnyű megfordítani, de csak a saját felelősségedre becsülheted alá Ron Dennist. Azt hiszem, a célnak annak kell lennie, hogy egy nagydíjat próbáljanak nyerni 2015-ben, ne csak dobogót szerezni. A Mercedes valószínűleg továbbra is domináns lesz, de a Red Bull és Ferrari közelebb kerül, és a McLaren-Hondának is ott kell lennie közöttük.”

Végül a két versenyzőre tért ki, akik hatalmas tapasztalatukkal vezethetik sikerre az istállót. „Fernandót továbbra is a versenyzők versenyzőjeként kell számon tartani. Ez inkább egy érdekházasság, mint szerelmi. Az édes képek nem tévesztettek meg senkit, ugye? De ő egy sorozatos győztes, és a McLaren is az volt a múltban. Jenson egy határozott, biztos kéz, és azt hiszem, rendben van, hogy még mindig helye van. Ha ezekből az összetevőkből nem készül díjnyertes torta, akkor valami valahol alapvetően rossz” – vonta le következtetését a skót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: