DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes nem számít újabb dominanciára

Az F1-es címvédők diplomatikus nyilatkozásból jelesre vizsgáztak, hiszen ügyvezetőjük, Toto Wolff nehezen tudja elképzelni, hogy a Mercedes idén is akkora előnyben lesz majd a riválisaival szemben, mint tavaly.

mercedes 5



Míg az ellenfelek máris tartanak a stuttgarti márka újabb söprésétől, ők maguk óvatosabban állnak hozzá a helyzethez. Amikor a német Sport Bild arról kérdezte Wolffot, hogy lát-e esélyt egy a 2014-eshez hasonló erőfölényre, így reagált:

„A 2014-es rekordjainkat különösen nehéz lesz felülmúlni. Ha valaki 16 versenyt nyer a 19-ből, az nem nevezhető normálisnak. Önteltségre vallana, ha célként tűznénk ki, hogy ugyanezt megismételjük” - vélekedett a csapat vezetője, aki hozzátette, ebben az évben is ugyanazoktól a csapatoktól várja a legnagyobb nyomást: a Red Bulltól és a Williamstől.

Ami elsőszámú kihívójukat illeti, a Red Bull Wolff szerint meg fogja érezni Sebastian Vettel hiányát, ugyanakkor figyelni kell a Ferrarira, amely istálló egyúttal friss lendületre tett szert a német segítségével.

„Arra számítok, hogy Vettel frissességet visz a Ferrarihoz. Nem becsülhetjük alá, hogy mekkorát lendíthet az egy csapaton, ha egy teljesen motivált négyszeres bajnokot igazol. A Red Bull viszont hiányolni fogja őt. Hatalmas tapasztalatra tett szert náluk, és dacára a kritikáknak, számomra ő az egyik legjobb a mezőnyben” - mondta. „Ricciardo már megmutatta, hogy képes a helyébe lépni és Kvjat is kivételes tehetség, de még időt kell adni nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: