DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren-főnök munkája most kezd kifizetődni

Egy évvel ezelőtt a McLaren leigazolta Eric Boullier-t, aki azt a feladatot kapta, hogy szervezze újra az F1-es istállót. Munkájának gyümölcsét most kezdi el érezni a csapat.

A francia Eric Boullier 2010-ben került a Formula-1-be, ahol a Renault, majd Lotus csapatvezetőjeként ténykedett: innen csábította el tavaly télen a McLaren és Ron Dennis. Az új csapatnál a versenyigazgatói pozíciót kapta meg, amely többé-kevésbé megfelel a csapatfőnök hagyományos tisztségének – ilyen Martin Whitmarsh száműzése óta nincs a McLarennél.

Boullier fő feladatként azt kapta, hogy szervezze át a versenycsapatot, amellyel egyben a Honda érkezését is előkészítette. Többször kiemelte, munkája lassú folyamat, és idő kell ahhoz, hogy a szervezés hatása az eredményekben is megjelenjen. Az MP4-30 bemutatásán arról beszélt, eljött az idő, hogy a változások hatását kiélvezzék.



„A 2015-ös szezon kezdete valójában a nagy változások időszakának betetőzése. Már majdnem egy év telt el azóta, hogy Wokingba érkeztem, és Ronnal és Jonathan Neale-lel együtt átfogó újraszervezésbe kezdtünk a McLaren Racingnél. Most ennek az átfogó újraszervezésnek láthatjuk a jutalmát, az eredmény pedig egy megerősödött, képzett és hatékony csapat, melyet elhomályosíthatatlan elkötelezettség jellemez mindenki részéről” – nyilatkozta a francia szakember.

„Szilárdan hiszek abban, hogy csapatunk erősebb, mint valaha, és hogy a lehető legjobb pozícióban vagyunk, hogy az MP4-30 fejlesztését előre lendítsük. A szándékunk a haladás, ennek bizonyítéka pedig már megújult kapcsolatunk legelejétől fogva kézzelfogható. A McLaren és Honda teljes mértékben együttműködik és összefog a cél érdekében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: